EKIV - Säsongsgude 2


E016S2 - vad skrattar vi åt
Vi rivstartar den nya säsongen med att fråga oss själva vad vi och ni skrattar åt. Youtube? Djur som gör bort sig? Konstiga ljud?
Dessutom introducerar vi det nya kanonsegmentet VECKANS ORD!!! Någonting alldeles extra! Missa det inte! Veckans Veckans ord är dessutom extra påkostat, svårt och exklusivt eftersom vi vill fira lite extra då vi är tillbaka. Nadine, Thomas, Tomas och Johan önskar er alla mycket nöje! Betygsätt oss! Maila oss! Anmäl oss!


E017S2 - arga lappar
Nadine leder åter En Kvart i Veckan och pratar Arga Lappar. Vilka skriver dem? Var finns de? Har ni skrivit några?
Veckans ord är det hittills svåraste ordet!
Tävla mot Thomas, Tomas och Johan!


E018S2 - badkar eller dusch
Vilket är mest rätt, inne och häftigt? Skönast? Renast? Mest effektivt? Vi pratar duscha och bada. Vad föredrar Thomas, Johan, Tomas och Nadine? Detta plus en mycket spännande omgång av veckans ord!


E019S2 - är vi hipsters
En Kvart i Veckan ger sig ut på djupt vatten genom att prata hipsters. Vad är det? Var bor de? Vad gör de? Är En Kvart i Veckan  hipsters? Gillar En Kvart i Veckan hipsters? Dessutom är Veckans Ord något alldeles extra! 
Lyssna! Dela! Njut!


E020S2 - serveringspersonal i affärer
Vad tycker Nadine, Johan, Thomas och Tomas om alla de som serverar små maträtter på ICA, Konsum och Hemköp? Vad serveras? Brukar de äta av maten?
En i panelen blir mycket upprörd över inslaget Veckans Ord och börjar ranta. Mycket nöje!


E021S2 - tycker vi om fantasy
Veckans avsnitt handlar om tomtar och troll! Vad har våra kära medlemmar för förhållande till fantasy, rollspel och alver?  Ett ämne som visade sig reta upp vissa och glädja vissa. Vi diskuterar även skillnaden/släktskapet fantasy och science fiction.
Veckans Ord börjar denna veckan på A.


E022S2 - vad är onödigt
Onödigt!? Vad är onödigt? Prat? Teknikprylar? Vissa har kallat det här den bästa kvarten någonsin. Avsnittet inleds med den, hittills, snuskigaste versionen av vår vinjett. Om inte detta var nog avslutar vi denna  veckas kvart med en nyskriven psalm. Veckans Ord börjar även denna vecka på alfabetets första bokstav. Det är A.


E023S2 - tycker vi om frukt
Tycker vi om frukt? En Kvart i Veckan pratar naturens eget godis men även fruktens baksida. Ska det vara färsk eller konserverad  ananas?
Veckans Ord börjar denna vecka på den kanske mest kritiserade bokstaven som finns, nämligen O.
Tomas har denna vecka giltig frånvaro och kommer därför inte att få karensdag.
Hej där körsbär! 


E024S2 - cyklar, ja eller nej
Aimez-vous le vélo? Det gör vi åtminstone! Eller gör vi det? I avsnittet finns en genomgång av hur en rund cykel med plats för 8 personer fungerar. På något vis ska det gå att sitta och äta på den. Jaja lyssna och hör om ni förstår.  Och så är Tomas tillbaka och hånar, återigen, inslaget Veckans Ord. Och så är det det första En Kvart i Veckan XL!!! NÅGONSIN! 25 minuter med glädje, vänskap och latinamerikanska rytmer. Veckans Ord är denna vecka hemligt. Lyssna och hör om ni lyckas uppmärksamma det.
Redan de gamla enskedeborna cyklade.
Glansig ram!


E025S2 - är vi klantiga
Är våra vänner klantiga? Vi pratar olyckor, idiotier och bortgjorda människor. En alldeles alldeles färsk klantighet, som slutade med personskada, presenteras. Hur många gånger går det att tappa mobiltelefonen i toaletten? Thomas missuppfattar, i vanlig ordning, det mesta som Johan tar upp.
Veckans Ord presenteras i samarbete med Apoteket Senap och är ett totalhaveri.
Adjö klantar!


E026S2 - att åka hiss
Det visade sig att En Kvart i Veckan åker hiss sammanlagt 11 mil varje vecka! Alltså är det en kvart fylld av expertis och inspiration. Vi pratar också om möten i hiss, olika typer av hiss och musik i hiss.
Veckans Ord retar återigen upp Tomas. I fortsättningen kommer inslaget vara anpassat så orden inte upprör honom.


E027S2 - gillar vi avspärrningar
Den glada tösen och de käcka pojkarna är i vanlig ordning fokuserade och snabbtänkta. Veckans kvart pratar staket, band, dörrar, portar och skyltar, kort sagt: avspärrningar!
Nadine freestylar Veckans Ord och Tomas verkar acceptera denna, aningen slappa, form av Veckans Ord.
17 minuter fyllda av glädje, kamratskap och kärlek!


E028S2 - slösar vi mycket
Den lilla spjuvern Johan presenterar fel ämne men tack vare lite hjälp och tillrättavisning får han till slut fartyget på rätt köl igen och lyckas hjältemodigt presentera veckans ämne: Slöseri!
När slösar vi? Hur slösar vi? Vad slösar vi ? Thomas motsätter sig tidigt ämnet och innebörden.
Veckans Ord är ett klassiskt akademikerord som förgyller alla våra liv.


E029S2 - nu är det påsk igen
PÅSK! En Kvart i Veckan hjärta påsken!!!Vår favorithögtid är här med allt vad det innebär! Påskägg! Påsktårta! Påskris! Påskkärring! Påsk! PÅSK! PÅSK!!! GLAD PÅSK!!!


E030S2 - saker vi stör oss på
Den glada kvartetten retar upp sig själv. Sanningen om hur sms skickas eller inte skickas. Stör Thomas, Tomas, Nadine och Johan sig på de klassiska störningsmomenten grannar, gäspningar och frukt i mat? Veckans Ord börjar på S!!!


E031S2 - vad har vi i fickorna
Glad-Thomas inleder veckans avsnitt med ett tillfälligt vikariat som värd. Vi diskuterar fickor och vad vi har i dem. Vad är bra att bära med sig? Tygnäsduk? Tuggummi? En vacker haiku? Thomas går genom sina rutiner och vilka saker som ligger i vilken ficka när han skuttar ut i vårsolen. Det funderas också i vilken mån en behöver tänka överlevnad när det ska ut och åkas buss eller bara promeneras. Veckans Ord presenteras denna vecka i samarbete med Thomas jävla bok.
C’est la vie!


E032S2 - james bond special
Är James Bond relevant idag? Vet vi ens vem det är? Betyder han något för oss? Det ges också kloka råd till de som hotas av James och hur de bör gå tillväga. Veckans Ord är dåligt och vi vill redan nu be om ursäkt för den slappa approachen.
PANG! PANG!


E033S2 - goda råd är gratis
Brukar vi få goda råd? Ge goda råd? Vilka ger goda råd? Hundägare och föräldrar stör Johan med sina goda råd. Nadine och Johan får goda råd av Thomas om hur vi bäst säljer kattungar. Veckans Ord skulle denna vecka vara en förbättring och en uppryckning från förra veckan men tyvärr blir det tvärtom. Vi ber om ursäkt igen.


E034S2 - vad är jazz, en förklaring
Jazzfarbrorn Thomas leder En Kvart i Veckan! Atonal frijazz introduceras för Johan och han blir glad. Tomas går kort genom jazzens historia och Nadine vill dansa vals. Veckans Ord glöms inledningsvis bort men kommer efter drygt tio minuter så alla ni Veckans Ord-entusiaster får helt enkelt ge er till tåls. Dubidadadaduppdupp!


E035S2 - vi spelar löjliga familjen
Vi spelar det klassiska kortspelet Löjliga Familjen som en hyllning till dagens födelsedagsbarn Norge!
Veckans Ord utgår pga tidsbrist.
Hipp hipp hurra för NORGE!


E036S2 - vad är sköna tjejer och killar
Det har blivit dags att kavla upp ärmarna igen och belysa ett 2000-talsproblem: alla dessa ”sköna människor”. Vilka är de? Var kommer de ifrån? Vad vill de? Jazzfarbrorn får här en lektion i nutidshistoria. Tomas lyckas både gå igenom Jönssonsligans ”sköna” killar och prata lite om Tilde de Paula. Nadine försvarar livsnjutar-Steffo och Johan är knivskarp i sina analyser.
Veckans ord börjar på E. Vi tar också upp vårt första lyssnarmail!Detta avsnitt är det första vi gjort i vår nya studio! Nu lyckas vi nästan prata in i mikrofonerna hela tiden! Ge oss respons!


E037S2 - nöjesfält, något för oss
Nöjesfält! Tivoli! Gröna Lund! Liseberg! Skara Sommarland! Pite havsbad med sin rutschkana! Vilka gillar det? Vad ska finnas på ett nöjesfält? Är ambulerande tivolin bra? Kasta pil? Åka veteranbilarna? Dricka öl?
Vi försöker reda ut vad vi gillar och inte gillar.
Thomas ordbok är fortfarande försvunnen så Veckans Ord är fortfarande av tveksam kvalitet.


E038S2 - att ha aggression
Vi pratar om aggressioner. Vad gör oss arga? Är passiv aggressivitet bra? Är vi snälla?
Johan försöker sig på ett Veckans Ord eftersom Thomas bok alltjämt är borta.


E039S2 - nu ska vi dansa samba
Vi befinner oss nästan i Rio! Hela den andra säsongens tjugofjärde avsnitt osar dans! En Kvart i Veckan ÄLSKAR samba! Vi pratar musiken, dansen och människorna som förknippas med den sydamerikanska dansen. Hur mår samban i dagens Sverige? Går det att dansa samba jämt?
Veckans ord är tillbaka i gammal god form! Är Thomas bok upphittad eller är det endast en lyckträff?
Esperança oi!


E040S2 - vi säger förlåt
Vi ber nu om förlåtelse för allt. Detta avsnitt är en bikt, en rening, en ursäkt. För att kunna fortsätta med podden hoppas vi nu att vi får en nystart.


E041S2 - äta på restaurang
Nadine och Tomas missade inspelningen vilket gjorde veckans avsnitt till ett mycket tillbakalutat och avslappnat avsnitt där Johan och Thomas diskuterar restauranger och vad de tycker om dem.


E042S2 - vad har vi för jargong
Tomas och Nadine är tillbaka! Vi är fulltaliga och försöker därför göra en klassisk kvart i veckan. Fungerar det? Ingen aning.
Endast ett fåtal avsnitt kvar av säsong två nu! Stora saker är på gång för En Kvart i Veckan. Ni kommer märka detta i den hett eftertraktade SÄSONG TRE! Passa på att skriva till oss redan nu för alla nyheter i nästa säsong kommer göra det lite svårare att få med inskickade brev, kommentarer och liknande i programmet.


E043S2 - att skylla ifrån sig
Veckans kvart innehåller bland annat: vrålande deltagare, veckans ord,  hundar som äter skolböcker, lögner, skratt, gråt och framförallt värme.


E044S2 - selfisar, igen
Nadine införde poddens första återkommande ämne: Selfies! Nu återkommer vi till det och ser och hör vad som hänt sen sist. Är selfiepinnen förbjuden? Tar Thomas lika ofta självporträtt? Är det selfies om en annan person tagit bilden? Allt detta och pyttelite till i veckans kvart.
Mycket nöje!


E045S2 - säsongsavslutning
Vi går i mål!!! En lång och underbar säsong är till ända! Vi gjorde det! Vi kom, vi såg, vi växte oss! En av indiesveriges största podcasts!!!
Ämne: Att fira
Klippning och musik: Jazzfarbrorn
Nu tar En Kvart i Veckan ett välförtjänt och fröjdigt sommarlov! Ses i höst!!! Håll utkik efter oss på Facebooks och Twitters!


EKIV