EKIV - Säsongsguide 3


E046S3 - Sommarlovet är slut

Då var det dags igen! Ny säsong! Nytt avsnitt! Samma trötta panel! Vi pratar sommarlov. Vad har vi gjort i sommar? Finns myggor? Thomas och Tomas pratar om säsongens timslånga bad, längtan till värmen och sand mellan tårna.
Som vanligt med Veckans Ord. 
Hej hej! Välkomna till oss igen!


E047S3 - Emojis
Emojis! Fyra ljushuvuden försöker gissa sig till  vad emojis betyder. Var kommer det ifrån? Är det, som allt annat larvigt, danskt? Johan har förberett sig men har trots ingen aning om var ordet kommer ifrån. Är smileys och emojis samma sak? Tomas går sin egen väg och skickar Christian Slater istället för emojis. Nadine skickar bajskorvar och tummar.


E048S3 - Synth vs Hårdrock
I en svensk liten stad bodde det på åttiotalet tre små gulliga barn. De hette Thomas, Tomas och Johan. Deras största nöje var att dansa och sjunga. En dag kom det en synthare till den lilla staden. Syntharen slog barnen gula och blå. Nästa dag kom en hårdrockare till den lilla staden. Hårdrockaren slog barnen gula och blå. Såhär kunde det gå till på den tiden. Nu har Thomas, Tomas och Johan vuxit upp och har valt att ge sin version av det som hände för över trettio år sen. Detta är deras berättelse:


E049S3 - Bonus avsnitt 1

Med anledning av de nya svenska sedlarna bjuder vi nu på ett bonusavsnitt. För ungefär två år sedan skulle Tomas frakta de absolut första avsnitten av En Kvart i Veckan från studion till vårt produktionsbolag. Någon gång under den korta promenaden händer det någonting. Vad vet vi inte men det vi vet är att Tomas vaknar upp på Bromma flygplats iklädd tyrolerhatt och handfängsel. Situationen blir ännu värre när vår kära Tompa upptäcker att avsnitten är borta! Tiden går och vi ger upp hoppet om att någonsin få höra avsnitten igen. Då händer det oväntade! Det otroliga! Det onaturliga! För tre dagar sedan ringer det på hos Tomas. Tomas öppnar dörren och där står en åsna iklädd en gyllene tyrolerhatt. Hen räcker över en attachéväska. Tomas öppnar väskan och i väskan ligger de försvunna avsnitten! När Tomas höjer blicken för att tacka åsnan är hen borta!!! Denna skatt kommer vi dela med oss av när vi känner för det. Till exempel nu! Här kommer därför ett avsnitt som har några år på nacken. Ljudet är lite sådär (Thomas har en blomkruka som mikrofonstativ). Mycket nöje!


E050S3 - Hemdator
Tyvärr blir det inget ordentligt avsnitt denna veckan eftersom två deltagare vapenvägrar. Thomas och Johan fick improvisera för att kunna ger er någonting av värde. Resultatet blev långt, lugnt och lite avslaget. Lyssna på egen risk! Grattis på kanelbullens dag!


E051S3 - Vinjetten
Hybrisen är total! En Kvart i Veckan handlar nu om En Kvart i Veckan. Ingen vet om det är ett enskilt tillfälle eller om vi kommer fortsätta diskutera oss själva. Det kan också vara ett tecken på att livet som indiepodd har satt sina spår. Livet som underjord är hårt! Nya tag nästa vecka!


E052S3 - Favoritfärg
För att få ut maximalt av detta avsnitt ber vi er att gissa Nadine, Johans, Tomas och Thomas favoritfärger först. Det kommer då att ta er till en helt ny nivå av podcastlyssning. Ni kommer att känna en helt ny typ av deltagande när ni då  svetsas samman med programmet. Kärleken är evig när vi är tillsammans!


E053S3 - Åka bil
Brum brum! Tut tut! Här kommer vi åkande i en röd megabird escalade thunderbolt! Världens bästa bil! Motorburen Ungdom presenterar stolt En Kvart i Veckan! Biltjuvarna, raggarna och miljoneärerna i podden får prata om det bästa de vet!


E054S3 -
Att glömma
ÄH! Lyssna bara! Kan ni bara lyssna på oss? Dela med alla ni känner då!? Veckans kvart handlar om att glömma saker. Bla bla bla…ni vet hur det är.


E055S3 - Svarte Petter
Vi beskylls ibland, med all rätt, att vara det sämsta internet har att erbjuda. Därför vill vi göra det fullkomligt klart att så inte är fallet genom att försöka återskapa magin från vårt Löjliga Familjen-avsnitt. Detta med hjälp av det klassiska kortspelet Svarte Petter. Spelet är inte för alla men låt oss åtminstone förklara tjusningen med det genom att spela två partier för er. Vi vet att avsnittet kommer att uppskattas och med det så får vi också passa på att önska alla en riktigt god fortsättning på resten av era liv..


E056S3 - Att köpa kläder
En Kvart i Veckan älskar shopping! Vi ät tokiga i detaljhandeln! Vi suckar av välbehag när någon pratar köpmän! Därför dedikerar vi veckans kvart till nyöppnade Mall of Scandinavia! Ett köpcenter helt i poddens smak. Thomas & Tomas stod på torsdagskvällen längst fram i kön, redo att shoppa tills de stupade! Detta är deras berättelse.


E057S3 - Att städa
Hur ser dagens städning ut? Varför städas det i det militära? Ska det vara rent och snyggt i ett kök? Det tidlösa ämnet städning står på tur att diskuteras.


E058S3 - Att ha fel
En Kvart i Veckan ska slå rekord!!! Aldrig tidigare har vi haft så många nedladdningar på en månad när det återstår ett avsnitt! För att säkra rekordet och göra det svårt att slå bestämde vi oss därför att göra det med hjälp av ödmjukhet. Hela avsnittet har ett skimmer över sig. Glädjens och respektens skimmer! Kom igen nu!!! LADDA NER!!! LYSSNA!!!
 

E059S3 - Johannes (butiksinredning)
#ichbinjohannes
 

E060S3 - Svenska cowboys
Yeehaaa! Hur mår den svenska cowboyen? Är modet ifrågasatt? Finns det en kärlek till stilen hos oss? Detta och mycket mer i veckans kvart! Giddiapp!
 

E061S3 - Selfies VI
Södra Stockholms största selfie-entusiast, Thomas, har tagit sin tiotusende selfie. Därför har han kapat sändningen och pratar bara om det finaste han vet; sig själv.


E062S3 - Julspecial
Vi hade förberett julmat, julklappar och allmänt samkväm. Ekiv skulle fira jul tillsammans och dessutom sända podden live. Tyvärr ”glömde” Thomas att starta sändningen. Vi har haft krissamtal under juldagen och kom till slut fram till att släppa avsnittet som en vanlig podcast som vanligt på söndag morgon. Som straff kommer Thomas dels att chatta med besvikna lyssnare, dels att ordna en livesändning och av Ekiv:s nyår. God Jul för sent!
 

E063S3 - Nyårsspecial
Så har det blivit dags för ekiv att fira in det nya året! En mastig nyårskaramell! Hade det inte varit för att hela avsnittet är ett straff som Thomas dömdes till förra veckan, hade det varit extra trevligt. Nu blir det istället något mittemellan (ganska trevligt) där redaktionen i vanlig ordning analyserar och delar med sig av egna erfarenheter. Gottis!!!
 

E064S3 - Ketchup
Ketchup makes the world go round!!! Om ketchup och dessutom det bästa Veckans Ord någonsin!


E065S3 - Bean Boozled
En Kvart i Veckan vill härmed hedra David Bowie, Alan Rickman, Svullo, Karius och Baktius, Reine och Mimmie i Fjällen, Brutus, Julius Caesar, Olof Palme, Björne och Stig Vig. Detta gör vi genom att spela 2015 års innelek; Bean Boozled!
 

E066S3 - Stress
För att dela med sig av så mycket av magin som omgärdar ekiv släpper vi något så ovanligt som ett uppvärmningsavsnitt. Vi är alltid så blyga och stressade när vi ska göra veckans avsnitt så att vi måste göra ett provavsnitt för att komma igång. Dessa avsnitt brukar antingen vara oerhört pinsamma och jobbiga att lyssna på eller också är de till stor del fyllda av tystnad. Detta avsnitt är allt det och lite till.


E067S3
- Avslut
Det är slut nu! Slut på säsong tre! Vi samlades på Bullens Konditori för en stunds reflektion. Vi har sett på tv att det är viktigt. Tyvärr fick En Kvart i Veckan för sig att testa ny inspelningsutrustning så alla inblandade ber om ursäkt om vi retar upp er med fult ljud eller konstiga läten. Ses snart igen!
Kolla Facebook och sånt så får ni uppdateringar om säsong FYRA!!!


E068S3 - Bonus (Portföljen)
Snart är En Kvart i Veckan tillbaka! Vi planerar den nya säsongen för fullt men under tiden lägger vi ut ett nytt bonusavsnitt! Mest för att fylla era flöden med skräp men även försöka introducera en ny typ av avsnitt av podden, nämligen STADSVANDRING!!! Vi ska återigen revolutionera den svenska poddmarknaden med dessa underbara små smultron. Nostalgi, kärlek och framförallt STOCKHOLM! Som vanligt har vi ingen koll på vad vi gör, något som tydligt framgår av detta, nästan tio år gamla, avsnitt. Thomas bär omkring på en 50 år gammal bandspelare och har socka på mikrofonen. Apparaten väger nästan 20 kg men Thomas låter inte det hindra folkbildningen! De två vilsna idioterna irrar omkring på Djurgårdsfärjan, Waldemarsudde och Sjuans spårvagn. Det är fumligt, dåligt ljud och väldigt pinsamt. Mycket nöje!

EKIV