EKIV - Säsongsguide, del 5
 

E81S04 - Café och konditori
Vi pratar om café och konditori med varandra. Det är mysigt. Nya spännande kaffesorter, läckra bakverk och gosiga krypin; allt detta hör fikastunden till! Häll upp er en rejäl kopp java och njut av detta trevliga avsnitt av Sveriges bästa podd.
 

E82S04 - Att dricka smaksatt vatten
Det bubblar och sprutar! Vi pratar om smaksatt och kolsyrat vatten. Thomas, Tomas och Johan har i sin desperation ställt sig på en bro. Det ständiga letandet efter en studio börjar sakta men säkert påverka mästarnas sinnen och fler och fler felaktiga beslut fattas nuförtiden. Vi är dock tacksamma för att bron höll och en kvart spelades in. Hej.
 

E83S04 - Först till 15 del 3
Vi spelar återigen Först till 15! Norge har skickat en kämpe för att slakta den svenska allmänbildningsgrisen. Det blir landskamp! Fyra personer går in i ringen men endast en lämnar den. Låt det avgöras!E84S04 - Glass del 2

Världens bästa lyssnare har skickat presenter till ekiv! En bok om retroglass ger oss anledning att återigen prata om glass. Vi dyker ner i kulglassens förtrollade värld med fröken romrussin, farbror melon och lille pecannöten. Var ska detta sluta? Puss puss.Hälsningar från ekiv.E85S04 - Att äta ostfrallor
Vill ni höra en drygt 16 minuter lång klagosång rörande ostfrallans position i samhället? Hur ser era möten ut? Hör av er om bilden som ges i programmet stämmer. Stulna kyssar /ekiv


E86S04 - Att spela Pokemon Go

Två Thomasar (Tomasar) pratar om mobilspelet Pokemon Go. Så pass pedagogiskt att de installerar och startar spelet direkt i programmet!


E87S04 - Att utforska urbant
Nu har det blivit dags att för ett ämne som vi är lite rädda för. Vi tycker det är lite otäckt för vi är rädda att träffa på ett elakt och fult troll! Det är dags för urban exploration! Akta er för faror som lurar i busken! /redax


E88S04 - Att hälsa
Tja! Tjena! Goddag! Fyra sociala mästare ger er tips, tricks och nya idéer för festen, släktmiddagen och konfirmationen. Tjenixen!


E89S04 - Att göra ingenting

På ett tak i centrala Stockholm sitter ekiv och diskuterar senaste mästerskapen i att göra ingenting. Vem vann? Vem förlorade? Det glada gänget bjuder också på egna erfarenheter av passivitet och försöker sig på att definiera de tillhörande begreppen.


E90S04 - Först till 15, del 4
Ni kanske trodde vi skulle fira vårt nittionde avsnitt med pompa och ståt? Det tänker vi inte alls göra utan vi ger er istället ett rykande färskt Först till 15! Ledda av en sanslös övertänd Thomas försöker tre idioter svara på frågor. Glad höst!


E91S04 - Selfies 7
Mera selfies? Mera selfies! Vi fortsätter prata om ekivs favoritämne och går igenom senaste tidens trender och framtida prognoser. Hur kan vi idag ta bilder på oss själva som fortfarande uppmärksammas och älskas? Herrå!


E92S04 - Att dricka San Pellegrino
Ett konsumenttest vid ett stup.


E93S04 - Att läsa gula tidningen
Vi minns tidningen Gula Tidningen. Några av oss. Lite grann.

E94S04 - Att prata väder
I skydd från regnet står Johan och Thomas under ett träd och pratar väder.  Sommarens väder sammanfattas och recenseras. Vi diskuterar vilka hjälpmedel vid olika typer av väder som finns att tillgå och vilka av dem som egentligen är något att ha. Tjo!


E95S04 - Att ta med sig till en öde ö
Vi introducerar en klassisk frågeställnig som förhoppningsvis kommer få en fortsättning i form av fler program under samma rubrik. Klassisk slapphet i kombination med obetydligt engagemang.
In i kaklet


E96S04 - Talessätt
Ett avsnitt av ekiv som egentligen inte skulle sänts för det är för provocerande. Vi sänder det ändå för att vi kan. Inget kan stoppa oss! Nästa vecka kanske vi ger er ett avsnitt med 15 minuters gråt, vad vet vi? Kommentera gärna lögnerna och allt annat i detta avsnitt så att de ansvariga ställs till svars. Frid vare med er.


E97S04 - Hösten
De gudabenådade radioprofilerna Thomas och Johan levererar här ett specialavsnitt där de hyllar hösten. Avsnittet stinker och svettas gulnande löv, höstregn och långa söndagspromenader i den gula årstiden. Förruttnelse är hemtrevligt, multnande natur sexigt och flyttfåglar är skoj. Hösten är här!


E98S04 - Att äta pizza
En fullständig genomgång av den folkkära italienska pajen, även kallad pizza! Fyllning, flott och finess. Olé!


E99S04 - Att ha musiklärare
Vi kartlägger Tomas gamla hit ”Jag mår bra och duh duh” men hinner även med att prata om Johans och Thomas fina och pedagogiska musiklärare. We are the world!

EKIV