EKIV - Säsongsguide, del 8

151 - Halloween och Alla helgons dag
De käcka idioterna pratar Dödens högtid! Johan försöker sig på att förklara skillnaden mellan Halloween och Alla helgons dag, Thomas skriker sig hes när han berättar om hur högtiden firas i söderort och Nadine passar på att kräva pumpapaj under nästa inspelning av podcasten. Mycket nöje!


152 - Först till 15, del 5
En gammal favorit är tillbaka! Först till 15! Nadine har tagit över den folkkära allmänbildningen och Johan och Thomas gör upp om segern. Denna gång tar vi hjälp av spelet ”Hur fan visste du det?” Mycket nöje!


153 - Godis vi minns
Thomas, Tomas och Johan pratar om godis och vilka sorters godis de köpte på rasterna i skolan. Svaren skiljer sig stort mellan deltagarna, t ex hade en av dem ett skåp fyllt med halvätna rulltårtor i högstadiet… Annat godis som nämns är Shake, Bugg, mintkyssar, Refresh och Rigi-choklad.


154 - Om husvagn
Johan och Thomas gör ett avsnitt bara pga att Johan varit inne i en husvagn och behöver dela sina intryck med någon. Det pratas mögel, mys och trafikvett. Veckans kvart spelas in i en källare som håller på att vattenfyllas.


155 - Mix Max – Ett sällskapsspel
En Kvart i Veckan testar återigen vad lyssnarna står ut med genom att spela det klassiska familjespelet Mix Max från Ravensburger. Det finns inte mycket som talar för att någon kommer att uppskatta detta men vad vet vi? Kanske finns det ett hemligt budskap gömt någonstans i avsnittet? Glad advent!


156 - Finland 100 år
Tomas och Thomas pratar om Finlands hundraårsfirande. Några av samtalsämnena och frågorna från veckans kvart är: Hur säger man hej och välkommen på finska? När var du i en bastu sist? Är det verkligen 1000 sjöar i Finland? Ska Tomas och Thomas se den nya mumin-filmen? #finland100 #suomi100 #mumin #sauna #bastu #finland #suomi


157 - Glöggtest 2017
Det är juletid och vi på ekiv har bestämt oss att ge er en tidig julklapp i form av ett nytt konsumenttest! Dessa högt aktade program har alltid tagits emot väl av er, kära lyssnare! Denna gång testar vi en av julens absoluta höjdpunkter, nämligen glöggen! I år har vi valt ut fem märken: Blossa Ekologisk Alkoholfri Glögg, Morberg Collection Glögg 2,2%, Tegnér & Son Ekologisk Glögg Alkoholfri, ICA Glögg Alkoholfri och Ernst Alkoholfri Glögg. Vi myser, dricker och pratar om våra upplevelser kring denna juldryck! Kramas i stöket! #testavåretsglögg #glögg #konsumenttest


158 - Julafton 2017
För tredje året i rad firar Nadine, Thomas, Johan och Tomas jul ihop. Vi pratar om vad som gör julen speciell för oss och om jular förr och nu. Ekiv vill därmed önska er alla en riktigt, riktigt, fantastisk, odödlig, mysig, busig och God Jul!!!


159 - Nyår och fyverkerier 2017
Nadine, Thomas, Johan och Tomas firar nyår tillsammans och detta ger alla kära lyssnare ett oerhört djupt och intressant samtal om fyrverkerier. Vattenfestivalen förändrade stockholmarnas syn på fyrverkeri och ekiv ger en uppdatering hur det är att leva efter Vattenfestivalens årliga världsmästerskap. En Kvart i Veckan vill också passa på att tacka alla lyssnare för ett fantastiskt år! Respons, kärlek och en varm kritik är vad vi fyra tar med oss in i 2018! Gott Nytt År!


160 - Tecken på åldrande
Det är nytt år och ekiv har hyrt in sig i en studio! Pengarna räcker antagligen bara till några veckor men njut medan plättarna är varma! Ämnet för veckan är Tecken på åldrande – När man helt plötsligt kommer på sig själv med att finna stor njutning i saker som man aldrig trodde var kul förut. Ämnet förklarar sig själv. Det ska bli underbart att tillbringa året med podcastsvärldens bästa lyssnare. Väl mött under 2018!!


161 - Pucko
Johan, Tomas och Thomas pratar om allas vår chokladdryck Pucko! Hur tillverkas den? Var kommer den ifrån? Hur mår den idag? Mycket nöje!


162 - Badrock eller Morgonrock
Veckans avsnitt blir snabbt ett enormt magplask där ämnet i sig visar sig vara mycket tveksamt och antagligen felaktigt. Det blir inte bättre efter inledningen heller utan Nadine, Thomas och Johan försöker desperat förstå varandra och hur det ska torkas efter ett bad eller en dusch. Annat som diskuteras är smoking, Hugh Hefners kläder, stöldgods och Björn Skifs. Mycket nöje!


163 - Lego
Thomas, Tomas och Johan pratar i drygt en kvart om Lego. Om att bygga med Lego, köpa Lego, förvara Lego och kasta Lego. Mycket nöje!


164 - Först till 15, Johan-special
Frågesporten som alla tycker om och älskar är tillbaka! Denna gång ställer Johan frågor och Nadine tävlar mot Thomas. Giganternas kamp eller David mot Goliat? Lyssna så får ni veta det!


165 - Uppvisningar
Johan, Tomas och Thomas pratar uppvisningar. Vad menar de med en uppvisning? Det är tämligen oklart inledningsvis men det görs flera tappra försök att precisera ämnets innebörd. Flyguppvisningar, parader, ubåtar och marknader är några punkter som avhandlas. Mycket nöje!


166 - Udda matkombinationer
En Kvart i Veckan är fulltaliga igen och ger sig in i en fantastisk värld av udda kombinationer av mat. Potatis pizza? Hummer i korvbröd? Ris till biff? Ekiv pratar om allt och lite till. Smaklig måltid!


167 - Stopp i toaletten
Hej hopp!!! Thomas och Johan tar sig an ännu ett ämne från en av våra älskade lyssnare!!! Denna gång är det Linus som fått stopp i toaletten och vänder sig till oss i ekiv för hjälp. Idag är det bara en idiot med i programmet! Thomas vet faktiskt vad som behöver göras och avsnittet blir en audiovisuell instruktionsbok till hela svenska folket! Håll till godo!


168 - Guldtand
Veckans avsnitt spelades in under fruktansvärd dålig stämning. Vissa av de medverkande är argare än andra. Ämnet är hursomhelst guldtand. Vem har det? Är det bra? Ska någon medlem skaffa? Måttligt nöje!


169 - Självserveringar
Det är dags att prata om självservering. Vagnar med uppvärmd mat i mataffären? Salladsbar? Nybakat bröd? Ekiv försöker diskutera huruvida det är hygieniskt, gott och prisvärt. Mycket nöje!