EKIV - Säsongsguide, del 9

170 - Telefonvett
Johan och Thomas avnjuter ett rykande färskt Johannesämne! Hur bör människor använda sina telefoner? Hur ska det låta? Vad går det att prata om på allmän plats? Thomas berättar om sin första telefon. Johan berättar med oöverträffad entusiasm om iakttagelser och små spaningar han gjort inom ämnet. Mys mys!


171 - Vardagslyx
Nadine, Thomas och Johan tar sig an ekiv:s absoluta favoritsyssla, nämligen ett nytt och fräscht johannesämne! Denna gång diskuterar de tre vännerna vardagslyx! Vad unnar sig folk i dagens samhälle? Vad är vardagslyx för Johan? Tycker Nadine bäst om hemmagjord eller fabriksgjord skagenröra? Har Thomas provat yoga? Några av dessa frågor besvaras i veckans fantastiska kvart! Mycket nöje!


172 - Ett eggande samtal om ägg
Vem kunde ana att ekiv:s förbud mot politiska samtal nästan skulle brytas av en diskussion om ägg!? Påsken är här igen och podcasten ger sig in i en värld fylld av frigående höns, ruvning och färska och hållbara ägg. Thomas försöker förgäves övertyga Nadine och Johan att han sätt att äta hårdkokta ägg är det bästa. Glad Påsk!!


173 - Att spela brädspel
Ett ämne som ekiv länge velat ta upp i podcasten är brädspel. Vi har spelat brädspel ihop och då på olika sätt vidrört ämnet men aldrig riktigt diskuterat det utförligt. För att vi ska få en mer ingående genomgång och diskussion har därför nu Thomas träffat en verklig brädspels-expert; nämligen Kjell! I veckans kvart går Thomas och Kjell igenom sällskapsspelens historia, populära spel idag och dessutom tre spännande rekommendationer i form av Kjells favoritspel. Detta och mycket mer i veckans avsnitt! Mycket nöje!


174 - Tv-utbudet
Thomas och Johan diskuterar hur dagens tv-utbud ser ut. Vad är bra? Vad är mindre bra? Thomas har en mängd förslag till aktörer som producerar och sänder tv-program. Kommer SVT att skapa en betaltjänst för tittare som vill få tillgång till hela deras arkiv? Räcker det inte med Öppet Arkiv? Mycket nöje?


175 - Att äta på McDonald’s
Nadine, Thomas och Johan pratar om McDonald’s hamburgare. Hur är servicen? Kösystemet? Mättnaden? Som vanligt är vi dåligt pålästa och förvirrade men allt blir, i slutändan, jättebra! Smaklig spis!


176 - Trådlösa hörlurar
Någonstans i ett övergivet kontorslandskap sitter två sympatiska herrar och pratar hörlurar. Tur är då att de för en tid sedan startade en podcast och därför alltid spelar in sina samtal för att vanliga dödliga ska kunna ta del av dessa. Veckans gåva till allmänheten är en anspråkslös kvart om musik, mobiltelefoner och kvalité. En lågmäld tillställning med öppenhet och acceptans som ledord. Varsågod!


177 - Förlåt igen
Det har gått nästan tre år sedan ekiv senast bad sina lyssnare om ursäkt för den extremt låga kvalitén, sina oinspirerade deltagare och att podcasten är så dum. Därför är det nu åter dags för ett avsnitt helt i biktens tecken. Thomas bryter ihop i något som verkar vara ett nervsammanbrott, Nadine hulkar och jämrar sig och Johan försöker få syndernas förlåtelse genom ekonomisk ersättning. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av En Kvart i Veckan!


178 - Ett samtal om nostalgi
Ett alldeles speciellt avsnitt ifrån Farbror Kjells Uppfinnarverkstad och Jättehemliga Tillhåll. Thomas och Kjell. Om nostalgi. Gott så. Inget mer behöver sägas.


179 - Vykort och brev
Thomas och Johan funderar på och diskuterar om huruvida vykort är populärt idag eller inte. Vilka skickar vykort? Vilket motiv är att föredra? Vad skiljer sig mellan vykort och brev? Hur uppfattas egentligen ett handskrivet brev idag? Mycket nöje!


180 - Plånbokens placering
Nadine, Johan och Thomas berättar om sina erfarenheter av plånböcker. Var är bästa sättet att placera sin plånbok? Hur många plastkort har Nadine? Varför har inte Thomas kontanter? Vem har berättat för Johan var han ska ha sin plånbok? Detta och mycket mer besvaras i veckans avsnitt. Hej hopp!


181 - Ekiv i Mall of Scandinavia
Såhär års brukar En Kvart i Veckan ge sig ut på utflykt och spela in ett avsnitt ute i verkligheten. Även i år gjorder vi detta när vi styrde kosan mot norra Europas största köpcentrum; Mall of Scandinavia. Centrumet invigdes 2015 och innehåller cirka 175 affärer och 40 restauranger. Är då detta något för ekiv? Dagen började med att Tomas läste förra årets mail från redaktionen och åkte ut till Barkarby och IKEA. Sen dess har ingen hört av honom. Nadine, Thomas och Johan lyckades åtminstone spela in någonting som liknar en genomgång av köpcentrumets innehåll och utseende. Hej då!


182 - Instruktionsböcker
Denna vecka pratar vi instruktionsböcker, manualer och beskrivningar! Nadine, Thomas och Johan har spännande, provocerande och underliga åsikter och inställningar till fenomenet. När använder vi dem? När använder vi dem inte? Behövs de i dagens samhälle? Tveksamt nöje?


183 - Att prata väder
Tomas gör comeback i podcasten!!! Han gör det storstilat genom sitt favoritämne väder! Thomas och Johan försöker dra sina strå till stacken och tillsammans ger de sig in i en diskussion om människors favoritsamtalsämne. Eller är det så populärt som det påstås? Tre personer som vet minimalt om ämnet reder ut begreppen, de olika formerna av väder och folks favoritväder. Trevlig sommar!


184 - Smörgåsar
Smörgåsar, mackor och bröd! Allas favoritmatsäck, mellanmål och frukost! Vi pratar pålägg, bageri och att bli mätt. Hur göra? Var köpa? Varför äta? Smaklig spis!


185 - Självscanna 2
Nu kommer äntligen fortsättningen på det omtalade avsnittet om självscanning! Denna gång med Nadine, Johan och Thomas. Nadine ger Thomas tips på hur han ska få kontakt med butikspersonalen trots att han självscannar sina varor. Johan försöker utveckla sina tidigare funderingar inom ämnet men misslyckas. Hej!