EKIV - Säsongsguide, del 10

186 - Cykelhjälmsdebatt
Nadine, Thomas och Johan pratar cykelhjälm. Är det bra? Ska alla ha det? Hur ser det ut? Hur känns det? Skyddar det något? Vi passar här på att be om ursäkt för alla störande ljud: ursäkta oss! Hej då!


187 - För små kläder
Thomas, Johan och Tomas pratar om samhällsproblemet med för små kläder. Vad har hänt? Hur blev det såhär? Kommer det fortsätta? Hej då!


188 - Att anväda bidé
Rengöring av underliv efter toalettbesök? Hur göres detta på bäst sätt? En Kvart i Veckan slår ett slag för bidén! Johan och Thomas pratar om hur de själva upplevde den korta comebacken för den lilla porslinsfontänen under 1970-talet. Varför försvann bidén ur våra liv? Hur står sig bidén mot japanska toaletter? Varför används inte bidén i USA? Trevlig lyssning! Länk till podcasten som inspirerade Ekiv: https://goo.gl/VPyqXu


189 - Småprat med kassapersonal
Tomas, Johan och Thomas pratar om hur de brukar bete sig mot kassapersonal. Allt från kraftig ångest till trivsel och skoj!


190 - Värmeböljan 2018
Johan, Tomas och Thomas pratar om den heta sommaren 2018. Värmeböljan har satt sina spår hos alla tre och de försöker i veckans program sammanfatta dessa. Hur har den oerhörda hettan påverkat sömn, arbete och glädje? Alla tre delar med sig av sina bästa tips och tricks under varma dagar. En Kvart i Veckan ber om ursäkt för ljudkvalitén under programmets sista minuter. Anledningen till detta är att vår mikrofon la av pga den tropiska hettan. Hejdå!


191 - Att fika
Johan och Thomas sitter i Vasaparken bland skabbiga skator och glada människor och pratar om hur det är att fika. Thomas menar att fika är ett internationellt uttryck och det som satt Sverige på världskartan. Johan funderar kring sju sorters kakor. Allt (?) detta och mycket mer i ett fullspäckat avsnitt av allas favoritpodcast! Hej hopp!


192 - Parkeringsappar
Veckans avsnitt handlar om att betala parkeringsavgift med mobiltelefonen. En lyssnare har hört av sig och vill att vi ska diskutera ämnet. Tyvärr ville/kunde inte Nadine och Tomas vara med så i programmet är det bara hälften av deltagarna som någonsin har parkerat. Thomas och Johan funderar och filosoferar om dagens digitala betalsystem och det mesta kring det. Hej och hå!


193 - Tejp eller häftmassa
Tomas är tillbaka för att slå fast om häftmassa är bättre eller sämre än tejp! Vad används häftmassa till? Vad är fördelen med tejp? När var häftmassans guldålder? Allt detta och mycket mer i veckans program! Pojkarna pratar om kedjan Gallerix som i efterhand visade sig ha gått i konkurs ganska nyligen så Johan kan antagligen inte få jobb där. Hej då!


194 - Vad tycker du om skinka
Veckans avsnitt är tyvärr inställt pga av skoskav och ångest. Som plåster på såren ger ekiv er istället ett kasserat avsnitt från sommaren 2018. Avsnittet är en återinspelning av podcastens absolut första provavsnitt men innehållet var för svagt så producenterna slängde avsnittet. Smaklig måltid!


195 - Intressen
Johan och Thomas sätter sig ner för att diskutera människors intressen. Hobby, är det något som är på nedgång? Pratas det fortfarande om frimärkssamlande? Johan har en ytterst tveksam teori kring dagens samhälle och medborgarnas fritidsintressen. Vi diskuterar inledningsvis också den starka kritik som programmet möts av under de senaste månaderna. Tjollahopp!


196 - Svamp
Hösten är här och Johan och Thomas pratar därför om svamp!


197 - Portföljen, del 2
En Kvart i Veckan har återigen gjort fel. Vi har tappat ansiktet. Vi står med skägget i brevlådan. Vi har sålt smöret och tappat pengarna. Kort sagt: vi är värdelösa! Vi kan inte leverera ett avsnitt denna vecka men för att stötta vårt eget tvångsbeteende (att varje vecka ge allmänheten nya avsnitt) kommer här ett gammalt avsnitt från Thomas och Johans gamla projekt Portföljen. För att verkligen höja insatserna har ingen i ekiv-familjen lyssnat på veckans avsnitt, allt för att göra det så pinsamt och obehagligt som möjligt för samtliga inblandade. hej då


198 - Hyss vi minns
Det har återigen blivit dags att diskutera ett lyssnarämne. Denna gång undrar ”Mannen från Skogen” om ekiv gjorde några hyss under skoltiden eller om vi kanske rentav busar i nutid! Nadine, Thomas, Johan och Tomas kastar sig över ämnet och försöker desperat minnas vad de gjort för tokerier. Hej svejs!


199 - McDonalds, del 2s
Efter En Kvart i Veckan 175 ( https://tinyurl.com/y9ap2p3h ) hörde McDonald´s av sig till oss för att prata om snabbmatsrestaurangens nya kö- och serveringssytem. Vi blev mycket glada över detta och kände att vi ville utveckla våra argument och prata lite mer om hur vi upplever den senaste tidens förändringar.


200 - Avsnitt 200
En Kvart i Veckan firar 200 år! Året var 1818. Det hade gått tre år sedan Napoleonkrigen tagit slut. Tomas, Nadine, Johan och Thomas hade alla stridit på den franska sidan och följaktligen förlorat. De fyra drev omkring på Paris gator och var ledsna när plötsligt Thomas sken upp och sa: – Et si on commençait un podcast? – Oui on peut faire ça, svarade Nadine. Sagt och gjort! De satte sig i Tomas studio och började omedelbart spela in det som skulle komma att bli den älskade podcasten En Kvart i Veckan! Vi hoppas att ni fortsätter att lyssna på oss och älska oss de kommande hundra åren. Tack för att ni finns!