EKIV - Säsongsguide, del 11

201 - Kaknästornet
Ett bortglömt lyssnarämne! Thomas har slarvat bort ämnet men som tur var har lyssnaren som skickat in förslaget hört av sig igen så därför presenterar ekiv stolt: Kaknästornet! Johan och Thomas berättar allt de vet och tror sig veta om Stockholms mest kända torn!


202 - Oljud i samhället
Tomas, Johan och Thomas delar med sig av alla oljud de störs av. Lövblåsare, ljudböcker och hundar? De gillar inget av dessa ljud. Vad är det för fel på en kratta?


203 - Postkontor
Johan och Thomas sitter återigen utomhus och pratar om postkontor. Hur fungerade de? Kommer de tillbaka? Hur såg de ut?


204 - Jan Johansson
En Kvart i Veckans Thomas har vid flera tillfällen pratat om jazzmusikern Jan Johansson och dennes betydelse för Thomas. Den 9:e November 1968 omkom Johansson i en bilolycka och därför, såhär femtio år efter den tragiska händelsen, vill programmet nu hylla trollkarlen från Söderhamn genom veckans avsnitt. Ekiv har återigen stora problem med lokal så denna vecka ber vi återigen om ursäkt för det stökiga ljudet.

Länkar nämnda i programmet:

Jan Johansson – en liten film om en stor konstnär Trollkarlen – en film om Jan Johansson (IMDB)

Trollkarlen – en film om Jan Johansson (YouTube)

Jan Johansson - Tiden och musiken

Jan Johansson - Han bär en ljusrymd med sig dit han går

Östersjöfestivalen - Den kände och okände Jan Johansson


205 - Att bo på udda platser
Thomas och Johan pratar om hur det skulle vara att bo tex i skogen, på havets botten eller på ett högt berg. Fördelar? Nackdelar? Ingen vet och ingen kommer fram till något denna vecka heller. Lyssna ändå. Acceptera. Älska er själva. Gå vidare.


206 - Stadsvandring på Gärdet
Johan och Thomas åkte ut till Gärdet för att uppfylla en önskan från en lyssnare. Oklart vad som önskats men det blev en gammal klassisk ekiv-stadsvandring i gammal klassik stockholmsmiljö. Kort historia kring platsen, egna minnen och lite mys. Allt detta plus ingenting mer utlovas när två idioter åker till Östermalm.


207 - Julchoklad med EKIV
I ett första desperat försök att skapa julstämning pratar Thomas, Tomas och Johan om julens choklad. Vilka är deras favoriter? Hur har chokladaskarna förändrats genom åren? Hur ska chokladaskarna avnjutas? Hej hopp!


208 - Sommar och vintertid
Förra veckan tänkte ekiv börja en fyra veckors lång julparad med idel julämnen och gottis. Tyvärr har vi senaste veckan överösts med hat och kritik på grund av vår gigantiska kärlek till den stundande högtiden. Vi har därför avbrutit all form av julfirande och plockar istället fram lite gamla ämnen som vi inte hunnit gå igenom. Det blir därför ett litet gulligt prat om sommar- och vintertid. Vi försöker också medvetet provocera genom att ta ett ämne som vi varken kan eller förstår. Ingen har läst. Ingen kan någonting. Hej då


209 - På vinden
Johan och Thomas pratar vindskontor. Vad lämpar sig bäst att förvara på sådana? Hur stuvas tillhörigheter bäst undan? Är källarkontor bättre än vindskontor? Några av de frågorna besvaras i veckans ekiv. Podcasten presenteras i samarbete med ingen. God Vardag!


210 - Musttest 2018
God Jul allihopa!!! Herregud så mysigt vi har det! Nadine, Thomas och Johan har krupit ner i sina julstrumpor och sitter i veckans avsnitt och njuter julgottis! Vi hjälper er att hitta rätt när ni ska köpa julmust. GJ!


211 - Nyårskalramell 2018
Ekiv summerar året som gått. Vilka nya ord har tillkommit till det svenska språket? Hur var sommaren? Vad har programmet åstadkommit? Thomas och Johan blickar också fram mot 2019 och planerar vilka ämnen som kommer att tas upp. Gott nytt år!


212 - Kryddor i mat
Ett mysigt litet avsnitt om kryddor i mat! Thomas, Nadine och Johan pratar och har det bra. Hej!


213 - Cykelstyren och bakelser
Kan vi prata om vadsomhelst? Johan har blivit sur och vill inte bestämma något ämne så Thomas och Tomas försöker rädda situationen med ett improviserat ämne. Detta leder till en smärre katastrof och hotar podcastens existens….nej då, skojade bara. Det blir ett underbart avsnitt. Hallojdå!


214 - Mat i form av annat
Nadine, Johan och Thomas tar ett lyssnarämne denna gång. Vi tolkar ett spännande ämne på vårt eget lilla vis. Vi vet inte alls om detta är rätt eller fel. Mycket nöje?


215 - Topp 10, Soppor
Thomas och Johan introducerar denna En Kvart i Veckans Topp 10. En topplista där vi listar lite vad som helst. Först ut är soppor.


216 - Att fotografera
Thomas och Johan pratar denna vecka om hur människor idag fotograferar. Är fotografera samma sak som att ta bilder? Hur bevaras bilder idag? Vad är skillnaden mellan ögonblicksbilder och regisserade bilder? Vilket är vanligast idag? Heja heja!


217 - Tvåhundrasjutton
Avsnitt nummer 217. Vi firar Spotify-lanseringen.


218 - Kassettband
Tomas, Johan och Thomas försöker bringa klarhet i vilket som var det bästa sättet att bära med sig och lyssna på musik under 80- och 90-talet. Kassettbandet, CD:n och MiniDisc är tre av de som lämnade störst intryck på idioterna. Trevligt, folkligt och raffigt! Ho ho ho!


219 - Lösgodis
Tomas, Thomas och Johan pratar snask i form av plockgodis! Vilka sorter uppskattas? Vilka sorter är populära i Sverige? När kan det passa med en liten påse gotter? Bublizz bublizz!!! länk till rangordningen av Sveriges populäraste lösgodis https://krymp.nu/1sg


220 - Att läsa nyheter
Thomas och Johan försöker sig på att diskutera om människors konsumtion av nyheter i analog och digital form. Inga fakta. Inga rätt. Bara känslor och förvirring. Trevlig mars!