EKIV - Säsongsguide, del 14

261 - Om kyrkor
Thomas och Ylva sitter ute i solen och pratar om kyrkor. Det pratas favoritkyrkor, minnen från skolavslutningar vad det är som gör dessa byggnader så speciella. Trevlig dag!


262 - Ekiv firar Jul 2019
Ylva, Thomas, Johan och Tomas vill med detta avsnitt önska er alla en riktigt God Jul! Tomas får i veckans avsnitt lära sig lite mer om julfirande och julmat. Vad äts? Hur äts det? Varför äts det? Alla är sådär mysigt glada! God Jul kära lyssnare!


263 - Nyårskrönika 2019
Tomas, Johan, Ylva och Thomas sammanfattar året som gått. Vi blickar även framåt mot 2020 och vilka små överraskningar som där kan döljas. Hej och hå och ett gott nytt år!!


264 - Indiana Jones och Kristalldödskallens rike
Vi rivstartar det nya året med att börja prata om film! Om detta uppskattas så blir det fler avsnitt i serien “Ekiv tittar på film”. Veckans avsnitt slaktar den senaste Indiana Jones-filmen, en film som knappast är aktuell idag men det passar ekiv perfekt! God fortsättning!


265 - Konsten att svamla
Konsten att svamla. Ingen vet vilka som är med i detta avsnitt. Ingen vet vad de pratar om. Ingen vet varför de pratar. Mycket nöje?


266 - Minimalism
Mille-ämne. Thomas. Johan. Minimalism.


267 - Att skicka vykort
Frank, Tomas, Ylva och Thomas lär er här hur ni ska göra när ni skickar vykort. Hur? Var? När? Varför? Frågorna är många och svaren ännu fler. Veckans avsnitt kan ses som en direkt uppföljare på ekiv avsnitt 179. Hej mor!


268 - Att laga saker
Ylva, Thomas och Johan försöker laga mikrofonen som Thomas förstört. Vi pratar därför om att laga saker. Lim, spik och sytråd? Vilket sätt är bäst? Vad lagades senast i panelen? Slit och släng kanske är bättre? Glad februari!


269 - Ett avsnitt om semlor
Frank, Tomas, Ylva och Thomas diskuterar det gamla klassiska ekiv-ämnet semlor! Thomas introducerar en kampanj som antagligen kommer sätta programmets kära lyssnares morgonkaffe i vrångstrupen! Om ni tycker programmet ligger fel i tiden beror det på att ekivs stora idiot ( Johan ) har lagt upp fel avsnitt vid fel datum. Han har för detta bötfällts enligt ekivs strikta stadgar. Hej och hå!


270 - Småfrågor 2.0
En kvart i veckan nystartar ett nytt koncept…av någon anledning så har vi nu en ny version av småfrågor. Ylva, Johan, Thomas och Tomas njuter av de dyra frågorna!


271 - Pappersnäsdukstest
Från hösten 2019 kommer här det fantastiska testet av pappersnäsdukar! Thomas gråter och Johan snorar. Fem produkter: Lambi, Ica Basic, Xtra, Grite och Kleenex. Giganternas kamp. Bara en vinnare kan utses. Låt tvekampen börja!


272 - Ett samtal om vatten
Veckans avsnitt är hemligt. Ingen vet vilka som är med. Ingen vet vad ämnet är. Ingen vet om det är Veckans ord. Mycket nöje!


273 - Att åka finlandsfärja
Vi försöker denna vecka haka i förra veckans avsnitt genom att prata finlandsfärjor som ju alla vet tutar omkring på vattnet…Ingen kan kalla oss seriösa eller skickliga men vi är genuint dåliga på det vi företar oss. Hejdå!


274 - Vabruari och COVID-19
Thomas och Johan pratar om allmänna sjukdomar, vinterförkylningar och virus. Avsnittet spelades in tisdag 10/2 2020 så mycket kring coronaviruset och COVID-19 har hänt efter att ekiv stod i Vasaparken och pratade.


275 - Vintern 19/20
Hur var egentligen den gångna vintern? Två av Sveriges dummaste personer försöker sammanfatta i veckans avsnitt. Bråk, sura miner och gnäll, precis som vanligt i alla solstrålars och snöflingors favoritprogram!


276 - Småfrågor 3
Ylva, Frank, Tomas och Thomas leker småfrågor! Den superpopulära leken i ekiv som antagligen är känd över hela världen! Ingen kan få nog! Alla vill ha mer! Då kör vi!!!


277 - Bröd, mackor och smörgåsar
Thomas och Johan står i Vasaparken och pratar bröd. Hårt bröd eller mjukt bröd? Äta smörgås till middag? Favoritmacka? Alla frågor besvaras systematiskt och nutförligt. Ekiv när det är som bäst.


278 - Dygnsrytm
Thomas och Johan står fortfarande i Vasaparken. Denna vecka har de fått för sig att prata om sina egna och andras dygnsrytmer. Morgon- eller kvällsmänniska? Hur vänder du rätt på dygnet? När ska du gå upp på morgonen? Ingen av dessa frågor besvaras men det är trots det ett mycket glatt humör i veckans avsnitt! Glad Påsk!


279 - En kvart karantän
Thomas och Johan har i dessa märkliga tider gått över till att spela in programmet via Skype. Det är lite nytt för oss så det kommer vara lite knackigt såhär i början men snart ska vi bli bäst på detta också! Veckans avsnitt blir något sorts tidsdokument där det pratas om vad som hänt senaste tiden. Ta hand om varandra!