EKIV - Säsongsguide, del 15

280 - Dystopi 1
Karantänen fortsätter och Johan och Thomas funderar på vad de ska göra om allt går åt helvete. Ljudet är fortfarande skit. Förlåt.


281 - Topp 10, Thomas topp 10 filmer
Topp 10 återvänder! Denna gång i en något annorlunda form, nämligen en ensam jazzfarbror och hans lista med tio stycken filmer som gjort stort intryck på honom och alla ligger honom varmt om hjärtat. Kommentera gärna listan så får vi förhoppningsvis nya uppslag och idéer till nya.


282 - Att ljuga
Thomas, Johan och hela ekiv fortsätter sin framgångssaga! Denna vecka pratas det lögner, vita lögner och skarvningar! Är det bra att ljuga? Fel? Svårt? Här försöks det friskt men som så ofta så faller det platt. Hej då!


283 - Småstad
Thomas och Johan har lyckats spela in ett riktigt avsnitt av norra Europas rörigaste podcast. Denna gången pratas det för- och nackdelar med att bo i en småstad. Vad är en småstad? Vad är en storstad? Ingen i programmet vet såklart men ett program blev det.


284 - Smulor
Johan och Thomas fortsätter att ensamma sitta och diskutera viktiga ämnen. Denna vecka har vi kommit till bokstaven S. Vad börjar då på den bokstaven? Jo s som i smulor, såklart! Mycket nöje!


285 - Egoism
Johan, Thomas, Vasaparken och ett ämne. Det är veckans ingredienser för söndagsbullen ekiv! Vi pratar egoism! Kul, trist eller både och?


286 - Ett samtal om Olavi Virta
Tomas gör comeback i ekiv! Vi trodde aldrig att han skulle återvända efter det som hände i hans senaste framträdande i programmet men nu är han här igen! Veckans avsnitt handlar om den finske artisten Olavi Virta. Vem var han? Vad gjorde honom känd? Vad tycker Thomas och Tomas om honom? Allt i Sveriges sämsta radioprogram!


287 - Midsommar 2020
För en tid sedan gjorde Tomas storstilad comeback i ekiv. Nu är det dags igen! Ylva är tillbaka! Sommaren är här så självklart också Sveriges bästa sommarprao! Avsnittet är somrigt, fräscht och varmt! Glad midsommar!


288 - Topp 10: Skjortor
Sommaren är igång! Jazzfarbrorn och sommarpraoen fortsätter deras kamp för att ge folket underhållning! Veckans avsnitt är ett topp 10-avsnitt! Ylva redogör för vilka sorts skjortor som är att föredra och vilka som inte kan accepteras. En mycket spännande lista!


289 - Att sitta i solen
Thomas och Ylva sitter i värmeböljan och pratar om att sitta i solen. Eftersom beskrivningen av veckans avsnitt enklast kan sammanfattas så så låter vi det helt enkelt vara och beordrar er att lyssna på avsnittet.


290 - Att ha huvudvärk
Värme, vätskebrist och stress. Detta är bara några anledningar till huvudvärk men Thomas och Ylva pratar om allt som har med ont i skallen att göra och hur de botar det. Hej hopp!


291 - Godis som vi minns 1
Femte avsnittet av ekivs sommarprogram är här! Ylva och Thomas sitter och smaskar och mumsar på retrogodis! Vad var godast? Vad kostade det? Hur är det idag? Alla tänkbara vinklar och varianter av ämnet!


292 - Vill vi ha en liten stuga
Ylva och Thomas funderar på om det skulle vara trevligt med en liten stuga ute på landsbygden eller inne i skogen. Funderingar och åsikter i ett härligt samtal mellan sommarens två huvudpersoner.


293 - McDonalds del 4
Tycker ni att ordinarie ekiv har varit borta för länge? Boom! Pang! Nu är vi tillbaka! Anser du att det bör vara fyra personer i ett riktigt ekiv-avsnitt? Tjoof! Poff! Nu är vi fyra igen! Saknar ni Tomas? Ding Dong! Han är tillbaka! Vill du att Johan ska vara med igen? Här är han! Ska det diskuteras på ett meningslöst sätt och inget resultat uppnås? Då så! Mycket nöje! McDonalds del fyra!


294 - Att tappa bort saker 2
Thomas och Johan gör en uppföljare till ekiv nummer 72 genom att återigen prata om att tappa bort saker. Vad har förändrats? Berättas samma historier i båda avsnitten? Ingen vet, ingen bryr sig och hade någon brytt sig så hade det säkert inte gått att ta reda på det ändå. Det vi dock inte fått svar på sedan det ursprungliga avsnittet är huruvida Nadine har hittat någon av sina borttappade bilar.


296 - Glasögon, synfel och linser
Thomas, Ylva, Tomas och Johan pratar synfel. Hur är det att se dåligt? Vilket hjälpmedel är bäst? Kommer monokel tillbaka snart? Detta och mycket mer i veckans häftiga avsnitt!


297 - Varmkorv
En uppgörelse med nutiden om korvkioskens vara eller icke vara i samhället. Thomas och Johan pratar och undrar.


298 - Telefonplånböcker
Thomas och Johan tar ett mycket viktigt ämne och stöter och blöter det. De är laddade och tända. Allt blir vackert och viktigt.


299 - Att vara kräsen
Ylva, Johan, Thomas och Tomas filar på en Karl Hampus Dahlstedt-fanclub. Dessutom har de fyra hjältarna ett vackert ämne att diskutera som Johan har betalt dyra pengar för att komma över. Det pratas om att vara kräsen. Är det accepterat att vara kräsen? Äter ekiv allt? Vad innebär det att vara kräsen i ett större perspektiv? Mycket nöje!


300 - Avsnitt 300
Grattis Ylva, Nadine, Tomas, Johan och Thomas! Vi firar i vanlig ordning med tårta en genomgång och sammanfattning av de senaste hundra avsnitten. Det hälsas till våra framtida jag, bråkas, gråts och kramas, precis som alltid när åskguden Tors favoritpodd fyller jämnt igen. Hipp hipp hurra för EN KVART I VECKAN och framtiden!!!