EKIV - Säsongsguide, del 17

321 - Ekiv pratar bach
Johan och Thomas har fått för sig att rent allmänt diskutera och prata om Johann Sebastian Bach.


322 - Ekiv reagerar på reaktionsvideor
Under pandemin har reaktionsvideor blivit ännu större än tidigare. Folk tittar och reagerar på allt från sjuttiotalsskräck till glada katter. Johan och Thomas pratar om fenomenet. Länkar:
Millenilal movie Monday:
https://youtu.be/yU8Dn44z6tQ
EMPRESS JOY-JEAN:
https://youtu.be/cdOJLnRZQXg?t=46
Pasta grammar:
https://youtu.be/lOS8XSpC98c


323 - Stadens dofter
Just som snön smälter bort och all hundskit glatt tittar fram så pratar Johan och Thomas om stadens dofter och lukter. Vad doftar gott? Vad stinker värst? Detta och mycket mer i veckans avsnitt som inte lämnar någon oberörd.


324 - Att vara snål
Ett autogenererat avsnitt! Som Doctor Snuggles har Thomas och Johan matat in alla ämnen de hittills pratat om i en dator som sedan gett dem veckans ämne, nämligen snålhet.


325 - Badhus
Denna vecka blir på många sätt mycket speciell. Det finns inget avsnitt att sända pga frånvaro av deltagare. Detta brukar resultera i att ekiv lägger ut ett avsnitt från den så kallade slaskhinken. Så även denna gång men vi ger er dessutom ett avsnitt som Thomas vägrat sända då Nadine, Thomas och Johan sitter vid en bilväg så ljudet är därför fruktansvärt! Avsnittet är drygt tre år gammalt så därför handlar det om en helt annan tid, sommar, trängsel och fotbollssupportrar som strömmar till en arena. Avsnittet är också omtalat för det var under inspelningen av detta avsnitt som Thomas fick solsting! Ämnet är badhus!


326 - Sociala media 2017
Vi tar tidsmaskinen tillbaka till 2017! Hur lät det då när två idioter funderade kring sociala medier? Jo precis såhär:


327 - 1920 talet
Ekiv har tyvärr blivit utslängda från sin studio så istället sitter vi hemma och spelar in var och en på sitt håll. Tyvärr medför detta sämre ljudkvalitet men vi ska försöka förbättra detta inom en snar framtid. Veckans avsnitt handlar hursomhelst om 1920-talet. Det är ett lyssnarämne som har kommit in via brev! Mycket nöje!


328 - Busstorg
Tomas, Thomas och Johan fortsätter prata på distans. Dåligt ljud, bra ämne och tveksamma medverkande.


329 - Självbevarlesedrift
Tomas, Thomas och Johan pratar om faror och risker i vardagen och hur dessa bör undvikas. Fotfarande hiskeligt ljud men massor av kärlek. Glad påsk!


330 - Att stjäla
Johan och Thomas är tillbaka med vanligt ljud! De har hittat tillbaka till en gammal ekiv-studio och pratar om ett av de äldre lyssnarämnen vi ännu inte tagit upp, nämligen att stjäla. Kriminalitet, bus och skurkstreck är alla varianter som både Thomas och Johan har mer eller mindre tydliga uppfattningar om.


331 - Att klä sig
Thomas och Johan pratar om hur svårt det kans vara att klä sig. Moderiktigt, lagom varmt eller funktionellt, vilket är viktigast? Går det att klä sig rätt idag? Hur klädde vi oss förr i tiden? Några av dessa frågor diskuteras men ingen vet vilka. Glad dag!


332 - Att småprata med folk
Har ekiv tagit upp ämnet förut? Ingen vet. Legenden säger att likanande ämnen förekommit i världens bästa podcast men detta går aldrig att bevisa. Därför pratar Johan och Thomas om hur det är att småprata med folk! Mycket nöje!


333 - Att prommenerak
Våren verkar vara här och vad passar väl då bättre än en promenad? Thomas och Johan ger de bästa tipsen kring denna motionsform! Hur gör du? Var gör du det? Vad behöver du veta inför en promenad? Vem promenerade den första promenaden? Kul med tre treor i avsnittets nummer!


334 - Posten 2.0
Här följer en kort beskrivning av veckans kvart. Posten 2.0 – Sagan om det förlorade paketet. Mycket nöje!


335 - Resor till och från flygplatser
Thomas och Johan testar en ny lokal och pratar lite om hur det är att ta sig till och från flygplatser. Tankar, känslor och skoj! När? Var? Hur? Varför?


336 - Att säga tack
Ekiv har en känsla av att det finns lite arga människor i vår närhet. Därför vill vi värma dem med detta trevliga avsnitt där Thomas och Johan är extra snälla. Heh hej hej hej!


337 - Att ha rätt
Johan och Thomas pratar om att ha rätt. Är det viktigt att ha rätt? Hur känns det ha rätt eller fel?


338 - Att bli utskälld
Thomas och Johan firar nationaldagen genom att skälla på varandra och diskutera hur det känns. Glad nationaldag allihopa i Europa!


339 - Att åka på semester
Ibland händer oförutsedda saker i ekivs värld. Idag är en sådan dag. Johan har glömt dator ute i skogen med det rykande färska avsnittet av ekiv på. Därför får vi alla dyka ner i slaskhinken och slita fram ett kasserat avsnitt. Thomas, Johan och Tomas pratar semester. Avsnittet är ca tre år gammalt så allt som sägs och tas upp är inaktuellt! Som alltid då med andra ord…


340 - Att trampa i hundbajs
Kaoset hos ekiv fortsätter! Johan tycker Thomas har gått över gränsen då Thomas börjat segla optimistjolle i strömmen under den senaste veckan och lägger denna vecka därför upp “det förbjudna avsnittet”. Ett sju år gammalt avsnitt som Thomas tyckte var alldeles för dåligt och löjligt. Han vägrade låta Johan lägga upp avsnittet men har nu gått med på att låta allmänheten ta del av det som hände när Johan, Nadine, Tomas och Thomas pratade om hur det är att trampa i hundskit! Mycket nöje!