EKIV - Säsongsguide, del 18

341 - Midsommar 2021
En av ekivs allra finaste traditioner är vår sommarprao Ylva! Ännu en comeback och starten på En Kvart i Veckans sommarprogram! Bättre än radio! Roligare än TV! Varsågod! Glad sommar! Heja heja! Veckans program är ett samtal om midsommar (som traditionen bjuder) och veckans sommarvärdar är, som vanligt under sommaren, Thomas och Ylva! Vissa kallar dessa program årets höjdpunkt!


342 - Trisslotter
Sommaren fortsätter! Avsnittet börjar med att Ylva (antagligen) ger Thomas en lyxbil! Kan ni gissa vad som händer sen?


343 - Semester 2021
Sommarprogram nummer tre för året! Ylva och Thomas pratar hur de vill ha sina semestrar. När? Var? Hur? Vad ska göras i år? Vad finns att göra i Stockholm under sommaren? Mycket nöje!


344 - Att vara ungdom
En gång för längesen var Thomas och Ylva ungdomar. Hur var det? Vad gjorde de? Hur umgicks man? Det här är berättelsen om hur det är att vara ung i en annan tid. Mycket nöje!


345 - Att bo på en bondgård
Comeback för Nadine! Hon återvänder här för en pratstund med Thomas om hur det är att bo på en bondgård! Mycket nöje!


346 - Sommarvädret 2021
Som traditionen bjuder sammanfattar ekiv sommarens väder. Thomas och Johan försöker sammanfatta temperaturer, soltimmar och nederbörd. Hur var året 2021? Varmt och skönt? Kallt och ruggigt? Ingen vet förrän detta avsnittet sänds!


347 - Vad bör finnas i en sommarstuga
Sommaren 2021 börjar så smått lida mot sitt slut och inspirerade av de senaste soliga månaderna pratar Thomas och Johan sommarstugor och vad som behövs och ska finnas i dessa. Mycket nöje!


348 - Att gå på trottoarer
Thomas och Johan försöker återigen att diskutera ett vardagligt ämne, nämligen hur gör vi för att gå korrekt på en trottoar? Hastighet, klädsel och stilpoäng? Vilket är det bästa sättet?


349 - Småfrågor 6
Småfrågor 6. Ni vet hur man gör. Bara att lyssna.


350 - Parkbänkar och toaletter
Ylva och Thomas sitter och njuter av årets sista sommarhelg samtidigt som de pratar om parkbänkar och offentliga toaletter. Hur är utbudet i Stockholm? Vad används bänkarna till? Hur ska en offentlig toalett städas? Några av dessa frågor besvaras hjälpligt. Glädjen är stor när det 350:e ekiv kastas i alla lyssnares knän. Halvvägs till 700!


351 - Att elda
Hösten är här ( tror vi )! Därför pratar Thomas och Johan om höstsysslan eldning. I tunna på tomten, i öppen spis eller uti byxan. Hur ser det ut idag? Hur går vi tillväga? Är det farligt?


352 - Om tänder
Ylva och Thomas funderar på varför människor behöver tänder. Thomas dubbar dessutom Ylva till fast medlem av ekiv-ordern.


353 - Frukost
Nadine och Thomas om frukost! De pratar! Jadå! Hurra! Hipp hurra!


354 - Att laga saker 2
Tomas, Johan och Thomas funderar på vilka saker i hemmet som går att laga. Limma, spika och koka! Allt fungerar och är fantastiskt!


355 - Att skapa en hit
Johan, Thomas och Tomas samlas återigen i Vasaparken för att denna gång diskutera hur en hit skapas, eller hur du ska gå tillväga för att nå ut till maximalt antal människor. Snusk? Tjat? Hot? Vad fungerar egentligen bäst?


356 - Småfrågor 7
Johan, Thomas och Tomas drar i veckans program genom några småfrågor. Det är som vanligt en blandad kompott med idiotiska undringar och funderingar. Lyssna inte!


357 - Test av Estrellas Chokladdoppade Jordnötsringar och OLW:s Choco Cheez
Thomas, Johan och Tomas begår konsumenttest mot något som ingen av dem vet vad det är. Det kan vara snacks, det kan vara godis eller bara en stor fisk. Vi testar Estrellas Chokladdoppade Jordnötsringar och OLW:s Choco Cheez. Gissa om vi älskar dessa godbitar!? https://www.olw.se/product/choco-cheez/ https://www.estrella.se/produkter/chokladdoppade-jordnotsringar/


358 - Lunchrestauranger
Thomas och Johan pratar lite lunchrestauranger. Vilken mat smakar bäst på dessa inrättningar? Vad är ett skäligt pris? Hur mycket orkar vi äta till lunch? Mycket nöje! Hej hej!


359 - Test av Jaffa, Solo och Zingo
Ekiv har blivit jätteduktiga på konsumenttest så därför firar vi vår älskade amerikanska högtid halloween genom att testa skandinaviska apelsinläsker. Thomas leder testet men är redan uppgiven från början då hans leveranser har råkat illa ut. Vi testar Jaffa, Solo och Zingo! !