EKIV - Säsongsguide, del 19

360 - Testar Pucko
En ekiv-höst som är fyllt till bredden med konsumenttest ger er här ett viktigt test av Pucko. Pucko Original, Pucko Apelsin, Pucko Salt Karamell och Pucko Mint testas här av Johan, Ylva och Thomas!


361 - Ekiv testar drinkar på burk
Dags igen för konsumenttest med! Denna gång provas det drink på burk! Hartwalls Original i smakerna Gin & Grapefruit, Grapefruit Light, Brandy, Strong, Gin & Orange, Vodka & Lime och Gin & Cranberry avnjutes och betygsätts och en vinnare i utbudet koras!


362 - Årets julklapp 1988-2020 en utvärdering
ekiv älskar konsumtionssamhället! Att köpa kläder, vitvaror och grannlåt är det bästa vi vet! Ingen av oss kan låta bli shoppingrundor eller att slaviskt klicka hem auktioner på internet! Svensk handel är våra husgudar så därför sammanfattar och utvärderar vi deras rekommenderade julklappar de senaste drygt 30 åren. Hur många minns vi? Hur m¨ånga äger vi? Hur många önskar vi oss i julklapp? Heja Svensk Handel!!


363 - Strömavbrott
Rikets huvudstad har på den senare tiden råkat ut för flera strömavbrott. Som de rädda storstadsbor de är har Johan och Thomas flytt in under köksbordet och febrilt få fart på spritköket samtidigt som de lyssnat på radio. De passade även på att spela in ekiv och diskuterar just strömavbrott!


364 - Att åka nattbuss
Thomas poch Johan funderar kring nattbussåkning. Hur går det till? Varför åker folk buss mitt i natten? Är det mysigt? Hej då! !


365 - Lucia 2021
Två tomtar bygger ett pepparkakshus och funderar på vilken tid det är bäst att dricka kaffe. Så går det till när Thomas och Ylva firar Lucia!


366 - Inför julen 2021
Dan före några dagar före julafton försöker Thomas febrilt ta reda på hur Johan och Ylva ska fira jul. Enda sättet att få reda på om han lyckas är genom att lyssna på veckans avsnitt av ekiv. Julstämning? Tveksamt. Trots det kan ni gärna lyssna på detta underbara ljudgodis!


367 - Inför nyår 2021
Ylva, Johan och Thomas hypar upp nyårsafton 2021!


368 - Traditioner
Thomas och Johan pratar om traditioner. Varken mer eller mindre.


369 - Att vara frusen
Thomas och Ylva sitter och huttrar ikapp under det tidiga 2022. Hur är det att vara frusen? När? Var? Hur? Tips, tricks och lösningar på alla problem kring detta aktuella ämne (nåja).


370 - EKIV länmgtar till Finland
Thomas och Johan diskuterar Thomas Finlandsabstinens. Kommer programmet någonsin spelas in i de tusen sjöarnas land? Thomas är försiktigt positiv till detta och uppdaterar er här hur hans relation med grannen i öst ser ut idag.


371 - Att göra som man vill
Ylva och Thomas debatterar frihet genom att undersöka vad det innebär att göra som de vill i livet. Hur resonerade de när de var små? Såg de ett enda stort kalas varje dag eller hur tänkte de?


372 - Om kollektivtrafik
Hur ska en bra buss vara inredd? Var är bästa platsen att sitta i en tunnelbanevagn? Nöjesåka, ja eller nej? Ingen vet vilken av dessa frågor som kommer besvaras i veckans avsnitt så blir allt jättebra!


373 - Hur läser vi böcker
Thomas och Johan försöker reda ut hur det går till när de läser böcker. Var sitter de? Vad läser de? Varför läser de? Ingen vet och ingen förstår.


374 - Människor som är lika oss
Milleämnena gör comeback i ekiv! Först ut är en pratstund om huruvida vi har dubbelgångare eller människor som liknar oss på ett eller annat sätt. Thomas och Johan står i källaren och försöker belysa ämnet.


375 - Saker som är bättre idag
Ylva och Thomas hyllar nutiden! Optimism med stort O! Glädje, bus och en kvart med värme!