EKIV - Säsongsguide, del 20

376 - Att äta ute
Ylva och Thomas försöker denna vecka att reda ut hur det går till när matgästerna sitter runt kocken samtidigt som kocken lagar mat. Slafs? Spännande? Häftigt? Ingen vet egentligen men det gör ingenting! Samtalet rör sig sedan mot en mer generell diskussion om att äta ute!


377 - Att gräva en grop
Johan och Thomas planerar för att gräva en grop. Budget. Tidsram. Teknik. Utrustning. Matsäck.


378 - Hur sover vi
Ylva och Thomas pratar sömn! Hur sover de? Nattmössa? Våningssäng? Med öppna ögon? Ingen vet svaret på dessa frågor men viss klarhet kring sömn hoppas de nu kunna ge! Mycket nöje!


379 - Attityder
Johan och Thomas funderar på vad attityder är. Hur kan dessa te sig? Hur påverkas omgivningen av olika attityder? Svar på allt rörande detta och massor med mer skoj!


380 - Sommartid del 2
Sommartiden är här igen! Skjut in grillen! Dra ut den igen! Repetera! Ylva och Thomas pratar om sommartid! En favorit i repris fast i ny skrud! Avskaffa eller cementera? Ingen vet. Ingen kan. Ingen vill. Orken tröt men glädjen består!


381 - Att höra sig själv
Ylva och Thomas pratar om hur det är att höra sig själv. Varför är detta så jobbigt? Spela in sig själv, är det trots det kul?


382 - Att bada i badhus igen
Veckans avsnitt är en revansch. Veckans avsnitt är en upprättelse. Veckans avsnitt suddar ut det som orätt har publicerats. Vi minns alla Thomas fruktansvärda solsting i avsnitt 325. Det har nu blivit dags för Thomas och Ylva att redogöra en gång för alla hur det är att bada i badhus!


383 - Att flytta utan bil
Thomas och Johan spekulerar om det kan gå bra att flytta utan flyttbil. Kollektivtrafik? Vagn? Bära lite åt gången?


385 - Att äta buffé
Thomas och Johan proppar först sig fulla med mat på en lunchbuffé och sen passar de på att spela in ett avsnitt om buffé…Vad? Hur? Varför?


386 - Att fylla jämnt
Thomas och Ylva diskuterar hur det är att fylla jämnt. Att fylla jämnt brukar ju ses som ett vårtecken då många fyller jämnt under denna årstid. Hur ska detta då firas? Svaret får ni om ni lyssnar på detta avsnitt.


387 - Att vara disträ
Ylva och Thomas pratar om…att vara…disträ…


388 - Idiot ekiv: Att bygga ett torn
Vi har sakta men säkert utvecklat en ny serie i programmet, nämligen idiot ekiv! Ambitiösa idéer som ges utrymme i världens finaste program! Denna gång pratar Johan och Thomas om hur det skulle gå till att bygga ett högt torn. Hur högt kan vi bygga? Hur finansierar vi projektet? Vilken teknik ska användas? Alla svar ges om ni lyssnar på detta vackra projekt.


389 - Att dricka vin
Om ni tycker att ekiv brukar vara förvirrat så bör ni lyssna på veckans avsnitt. 3,5 människor pratar om vin.


390 - Massage
Thomas och Ylva pratar massage i veckans avsnitt. Hur är det med denna företeelse? Gör det ont? Är det skönt? Hjälper det mot krämpor? Är det dyrt? Några svar. Några tveksamheter. Mycket glädje!


391 - Kassettband eller CD?
Tomas, Ylva och Thomas frågar sig vad som är bäst av kassettband och CD. Vad är detta, frågar ni er kanske? Ingen vet men kanske finns ledtrådar i dessa tre dinosauriers samtal?


392 - Att inte ha fel
Johan och Thomas är duktiga på att ha fel. Trots det försöker de denna vecka reda ut hur det är att aldrig ha det. Hur känns det att alltid ha rätt? Mycket nöje!


393 - Thomas och Radio Nord
I dagarna är det sextio år sedan Radio Nord slutade sända. Med anledning av detta så ger ekiv er denna vecka en genomgång i ämnet. Vad var det? Vad innehöll det? Varför gillar Thomas denna radiostation? Mycket nöje!


394 - Att vara nyfiken (sommar special)
En av ekivs mest älskade traditioner är tillbaka! Sommarprogram med Thomas och Ylva! Nadine, Tomas och Johan är på sommarkollo och busar, då passar de båda sommarprofilerna på att prata hur det är att vara nyfiken!


395 - Skor (sommar special)
Sommaren fortsätter och det gör även Thomas och Ylva! Veckans sommarspecial handlar om skor! Ylva har nyligen köpt nya sådana och Thomas ställer pga detta massor av frågor!


396 - Secondhand (sommar special)
Tredje sommarspecialen för året 2022 handlar om second hand! Begagnat! Miljövänligt! Retro! Vad tycker Ylva och Thomas om detta fenomen? Svaret finns i avsnittet!


397 - Att hälsa på okända (sommar special)
Thomas och Ylva fortsätter sina sommarprogram genom veckans avsnitt som handlar om hur det är att hälsa på personer som man tror man känner, eller rättare sagt, hälsa på personen som man inte känner egentligen.


398 - Vi kommer om 5 (sommar special)
Knut, Thomas och Ylva presenterar stolt sommarens sista sommarspecial! Sommaren är i och med detta avsnitt officiellt över för den här gången. Men ekiv kan det här med att avsluta med buller och bång så veckans ämne är ett önskeämnne från en av våra trognaste lyssnare. Det ska diskuteras uttrycket Kommer om fem minuter”. Mycket nöje och glad höst!


399 - Att bo på landet igen
Sommaren är officiellt slut men Thomas försöker återuppliva den genom att åka ut på landet där mannen i skogen bor! Lars berättar om fördelarna med att bo på landet, eller snarare i skogen. Hugga ved. Äta päron. Slåss med älgar. Är det verkligen nåt positivt?